Nyyttikesti-illat

Olemme Joensuussa järjestäneet yhteistyössä Kansan Raamattuseuran ja Joensuun kolmen keskustaseurakunnan kanssa Nyyttikesti-iltoja vuodesta 2014 alkaen. Illat sisältävät perinteisen seurakuntaillan tyyliin musiikkia, puheenvuoroja, raamatunopetusta ja rukousta. Vieraana illoissa on Kansan Raamattuseuran työntekijöitä, mutta toisinaan myös muita tunnettuja kristittyjä.


Erityistä illoille on niiden päättyminen yhteiseen nyyttikestiateriaan, joka nimensä mukaisesti koostuu osanottajien tuomista eväistä. Koronarajoitusjaksoja lukuunottamatta illoissa on ollut koolla säännöllisesti useita kymmeniä eri-ikäisiä ihmisiä Joensuusta ja sitä ympäröivästä maakunnasta. Tavoitteena on ollut luoda avoin matalan kynnyksen ilmapiiri, johon ensikertalaisenkin on helppo tulla. Silloin kenenkään ei tarvitse lähteä pois ilman, että olisi kasvokkain tavannut jonkun uuden ihmisen. Parhaimmillaan siinä myös on tapahtunut Jumalan ja ihmisen kohtaaminen.

Iltoja järjestetään vuodessa seitsemän kertaa eli syyskaudella syys-, loka- ja marraskuussa ja kevätkaudella tammi-, helmi-, maalis- ja huhtikuussa.

Tietoja Heikki Salomaa

Eläkkeellä oleva pappi ja yliopistonlehtori. Joensuun teologisen tiedekunnan ja Itä-Suomen teologian osaston läntisen teologian soveltavien opintojen yliopistonlehtori 2009 - 2019. Tätä ennen olen toiminut seurakuntapappina Liperissä ja Mikkelissä sekä oppilaitospappina, rekisterinjohtajana ja yhteisen seurakuntatyön johtajana Joensuun ev.-lut. seurakuntayhtymässä. Väitöskirja (2007) Minustako papiksi? Soveltavia opintoja suorittava teologian opiskelija papin ammattikuvan ja identiteettinsä rakentajana. Joensuu.
Kategoria(t): Papin ammattitaito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *