HAKU Sielunhoidon soveltavien opintojen työssäoppimisjaksolle (2424305, 12 op) lukuvuodeksi 2018 – 2019

Hakuaika opintojaksolle on 1. – 18.9.2018.

Hakeminen sielunhoidon soveltavien opintojen työssäoppimisjaksolle tapahtuu sähköisesti e-lomakkeella

MITÄ TARKOITTAA SIELUNHOIDON TYÖSSÄOPPIMISJAKSO?

Opintojakso järjestetään keväällä 2018 Joensuun sairaaloissa ajalla 13.3. – 8.5.2019. Se on osa Sielunhoidon soveltavia opintoja (2424300, 20 op), ja se tarjoaa teoriaopintojen ja työssäoppimisen välityksellä mahdollisuuden vahvistaa sielunhoidolllista osaamista ja tutustua sielunhoidon erityistehtäviin, lähinnä sairaalapapin työhön. Työssäoppimisjaksolla opiskelija hankkii kokemuksia keskustelemisesta potilaiden kanssa, joilla on psykiatrisia ja somaattisia sairauksia. Samalla hän oppii soveltamaan hankkimaansa sielunhoidollista osaamista.

Opiskelu tapahtuu maanantaista torstaihin kokoaikaisena työskentelynä Joensuun Siun soten vuodeosastoilla. Neljänä aamuna viikossa opiskelija osallistuu myös työnohjaus- ja identiteettiryhmien työskentelyyn. Liitteenä Sairaalajakson-kalenteri-2019, josta opintojakson ajalliset puitteet voi hahmottaa. Perjantait on varattu itsenäiseen työskentelyyn ja kirjallisuuteen perehtymiseen. Opintojaksoa johtaa yliopistonlehtori Heikki Salomaa.

Työssäoppimisjakso toteutuu siten, että opiskelijat työskentelevät ohjausryhmissä tai itsenäisesti Joensuun sairaaloissa viikoittain ma – to klo 9 – 16 ajalla 18.3. – 7.5.2019. Lisäksi opintojaksoon kuuluu kolmen päivän perehdytys 13.-15.3.2019 ja päätösseminaari ke 8.5.2019. Ajanjakso tulee opiskelujen näkökulmasta varata yksinomaan tähän tarkoitukseen.

KUINKA MONTA OPISKELIJAA VALITAAN SAIRAALAJAKSOLLE?

Lukuvuonna 2018 – 2019 opintojakso järjestetään yhdessä ohjausryhmässä eli kahdeksan opiskelijan laajuisena. Hakijoita valittaessa ovat etusijalla opinnoissaan maisterivaiheessa olevat opiskelijat. Opintojaksolle kannattaa näin ollen hakeutua opiskelutahdista riippuen 3 – 5 opiskeluvuotena eli vaiheessa, jossa TK-opinnot ovat pääosin tai kokonaan suoritettu.

 

Tietoja Heikki Salomaa

Elokuun alusta 2009: Joensuun teologisen tiedekunnan ja 1.1.2010 lähtien Itä-Suomen teologian osaston läntisen teologian soveltavien opintojen yliopistonlehtori. Tätä ennen olen toiminut seurakuntapappina Liperissä ja Mikkelissä sekä oppilaitospappina, rekisterinjohtajana ja yhteisen seurakuntatyön johtajana Joensuun ev.-lut. seurakuntayhtymässä. Väitöskirja (2007) Minustako papiksi? Soveltavia opintoja suorittava teologian opiskelija papin ammattikuvan ja identiteettinsä rakentajana. Joensuu.
Kategoria(t): Papin ammattitaito, Sielunhoidon soveltavat opinnot. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *