Valmistautuminen työssäoppimisjaksolle ja ohjeet tehtävien palautuksesta

SEURAKUNTAJAKSO ON KÄSILLÄ

Tammikuun 7. päivänä alkavalle työssäoppimisjaksolle on syytä valmistautua kokonaisvaltaisesti. Seurakunnassa työskennellessä tarvitaan kyselevää ja avointa asennetta, motivaatiota oppia sekä myönteisistä että kielteisistä kokemuksista- sekä kohtalainen annos huumorintajua ja yhteistyökykyä.

Lisäksi mukaan on pakattava sekä ammatillista kirjallisuutta että vaatteita ammatillista pukeutumista varten. Niitä koskeva ohje on liitteenä. Varusteet työssäoppimisjaksolle -dokumentti ei ole kattava  vaan pikemminkin suuntaa-antava luettelo ja otan mielelläni vastaan ehdotuksia sen kehittämiseksi edelleen.

11b.Varusteet työssäoppimisjaksolle (päivitetty 29.11.2013)

Työssäoppimisjakson raportit

Työssäoppimisjakson päätteeksi laadittavat raportit ohjeineen

Muuta materiaalia ohjauskeskustelujen avuksi (numerot viittaavat ohjaajan käsikirjan sivuille)

Psykologinen soveltuvuustesti: ilmoittautuminen ja testin sisältö

Työssäoppimisjakson alkaessa tammikuussa alkaa myös ilmoittautuminen psykologiseen soveltuvuustutkimukseen. Sitä koskeva informaatio vuodelle 2014 julkaistaan Suomen evl-kirkon sakasti-sivuillaKirkon koulutuskeskuksen toimesta. Soveltuvuustutkimuspäivät ovat Joensuussa Rantakylän kirkolla 11.- 12. (ja ehkä myös 13).3.2014.

Nyt sivulta löytyy ohjeistus lukuvuoden 2013-2014 soveltuvuusarviointeja ja hiippakunnallisia palauteseminaareja varten. Siihen tutustumalla saa käsityksen tästä pastoraalisen koulutuspolun vaiheesta, kuten sitä hienosti kirkon suunnitelmissa kutsutaan:

  • Soveltuvuustutkimukseen ilmoittautuminen
  • Soveltuvuustutkimuspäivät tulevat siis olemaan Joensuussa Rantakylän kirkolla 11.-12.3.2014. Toivomukseni on, että pitkämatkalaiset ja työstään virkavapaata ottavat sekä sielunhoidon soveltavat opinnot samalla viikolla eli ke 12.3. aloittavat saavat etusijan varata itselleen testipäiväksi ti 11.3. Edellisen iltapäivän ma 10.3. vietämme yhdessä Pielisensuun kirkolla (huom! paikka) klo 12-16 soveltavien opintojen päätösjuhlassa aterian, messun ja arviointikeskustelun parissa. Näin aikataulu rakentuu kaikkien kannalta parhaiten.

KIITOS YHTEISTYÖSTÄ!

Kiitos kaikille opiskelijoille tämän syksyn yhteistyöstä, yhteisestä oppimisesta ja kasvusta, palautteesta ja ehdotuksista, yhteisen näyn jakamisesta! Uskon, että olemme matkalla kohti uudistuvaa kirkkoa, ihmisen vierelle tulevaa vasta- ja vierikirkkoa, joka herkästi kuuntelee Herransa ääntä.

Olen seurakuntajakson aikana opiskelijoiden tavoitettavissa ongelmien selvittelyä ja ratkaisua varten. Älkää epäröikö ottaa yhteyttä, jos ja kun jotain pohdittavaa ilmenee.

Lämpimin terveisin

Heikki

Heikki Salomaa
yliopistonlehtori
heikki.salomaa@uef.fi
050 5708686

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *