HAKU Sielunhoidon soveltavien opintojen työssäoppimisjaksolle (2424305, 12 op) lukuvuodeksi 2017 – 2018

Hakuaika opintojaksolle on 1. – 18.9.2017.

Hakeminen sielunhoidon soveltavien opintojen työssäoppimisjaksolle tapahtuu sähköisesti e-lomakkeella  https://elomake.uef.fi/lomakkeet/17219/lomake.html

MITÄ TARKOITTAA SIELUNHOIDON TYÖSSÄOPPIMISJAKSO?

Opintojakso järjestetään keväällä 2018 Joensuun sairaaloissa ajalla 14.3. – 9.5.2018. Se on osa Sielunhoidon soveltavia opintoja (2424300, 20 op), ja se tarjoaa teoriaopintojen ja työssäoppimisen välityksellä mahdollisuuden vahvistaa sielunhoidolllista osaamista ja tutustua sielunhoidon erityistehtäviin, lähinnä sairaalapapin työhön. Työssäoppimisjaksolla opiskelija hankkii kokemuksia keskustelemisesta potilaiden kanssa, joilla on psykiatrisia ja somaattisia sairauksia. Samalla hän oppii soveltamaan hankkimaansa sielunhoidollista osaamista.

Opiskelu tapahtuu maanantaista torstaihin kokoaikaisena työskentelynä Joensuun Siun soten vuodeosastoilla. Neljänä aamuna viikossa opiskelija osallistuu myös työnohjaus- ja identiteettiryhmien työskentelyyn. Liitteenä sairaalajakson-kalenteri-2018, josta opintojakson puitteet voi hahmottaa. Perjantait on varattu itsenäiseen työskentelyyn ja kirjallisuuteen perehtymiseen. Opintojaksoa johtaa yliopistonlehtori Heikki Salomaa.

Työssäoppimisjakso toteutuu siten, että opiskelijat työskentelevät ohjausryhmissä tai itsenäisesti Joensuun sairaaloissa viikoittain ma – to klo 9 – 16 ajalla 14.3. – 9.5.2018. Ajanjakso tulee opiskelujen näkökulmasta varata yksinomaan tähän tarkoitukseen.

KUINKA MONTA OPISKELIJAA VALITAAN SAIRAALAJAKSOLLE?

Lukuvuonna 2017 – 2018 opintojakso järjestetään kahtena ohjausryhmänä eli 10 – 12 opiskelijan laajuisena. Suomen ortodoksisen kirkon kirkollishallitus on antanut ennakkotiedon, että kirkko varaa ensi vuoden talousarvioon määrärahan, joka mahdollistaa sairaalajakson laajennetun ryhmäkoon. Tämän päätöksen myötä opintojakso on avattu myös ortodoksisen teologian opiskelijoille. Heidän osaltaan näitä hakuohjeita ja edeltäviä opintovaatimuksia sovelletaan ortodoksisen teologian omien tutkintovaatimuksien pohjalta.

Tällä kertaa täytettäviä opiskelupaikkoja sairaalajaksolla on siis jälleen enemmän kuin normaalissa ryhmäkoossa (8 opiskelijaa). Hakijoita valittaessa ovat etusijalla opinnoissaan maisterivaiheessa olevat opiskelijat. Opintojaksolle kannattaa näin ollen hakeutua opiskelutahdista riippuen 3 – 5 opiskeluvuotena eli vaiheessa, jossa TK-opinnot ovat pääosin tai kokonaan suoritettu.

Tarkemmat hakuohjeet löytyvät täältä.

Tietoja Heikki Salomaa

Elokuun alusta 2009: Joensuun teologisen tiedekunnan ja 1.1.2010 lähtien Itä-Suomen teologian osaston läntisen teologian soveltavien opintojen yliopistonlehtori. Tätä ennen olen toiminut seurakuntapappina Liperissä ja Mikkelissä sekä oppilaitospappina, rekisterinjohtajana ja yhteisen seurakuntatyön johtajana Joensuun ev.-lut. seurakuntayhtymässä. Väitöskirja (2007) Minustako papiksi? Soveltavia opintoja suorittava teologian opiskelija papin ammattikuvan ja identiteettinsä rakentajana. Joensuu.
Kategoria(t): Papin ammattitaito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *