Sielunhoidon soveltavien opintojen haku käynnistyy

                                                                                                               TIEDOTE 17.8.2015

Haku sielunhoidon soveltavien opintojen työssäoppimisjaksolle (2424305) ITÄ-SUOMEN YLIOPISTOSSA LUKUVUONNA 2015-2016 on käynnistynyt.

Hakuprosessi sielunhoidon soveltaviin opintoihin jakautuu kahteen osaan:
1. ilmoittautumiseen teoriakursseille WebOodissa (teoriaopinnot 8 op, 2424301 – 2424304)
2. sähköiseen hakuun työssäoppimisjaksolle (2424305).

Kaikkien työssäoppimisjaksolle pyrkivien tulee suorittaa ennen sairaalajaksoa teoriaopinnot. Niille ilmoittautuminen tapahtuu normaalisti WebOodissa kunkin kurssin alkuun mennessä.

Työssäoppimisjaksolle pyritään e-lomakkeelle tehtävällä hakemuksella. Hakulomake löytyy osoitteesta https://elomake.uef.fi/lomakkeet/11938/lomake.html.

Hakuaika päättyy pe 18.9.2015 klo 12.00.

Tämän jälkeen valinta sairaalajaksolle tapahtuu kolmivaiheisesti: hakemuksen perusteella osa opiskelijoista kutsutaan haastatteluihin. Haastattelupäivä on ma 28.9.2015. Haastattelut muodostuvat yksilö- ja ryhmähaastatteluista, joiden perusteella opiskelijoiden motivaatiota, vuorovaikutustaitoja, soveltuvuutta ja opiskeluvalmiuksia arvioidaan. Haastatteluja ovat toteuttamassa sielunhoidon erityiskoulutuksen ja/tai sielunhoidon työnohjaajakoulutuksen suorittaneet asiantuntijat. Valinnan perusteella kahdeksan opiskelijaa ja kaksi heille valittua varahenkilöä kutsutaan edelleen psykologisiin soveltuvuustesteihin. Nämä kymmenen henkilöä osallistuvat Psykologikeskus Päämäärän Joensuussa toteuttamaan soveltuvuustestiin to 1.10.2015. Jos soveltuvuustesti ei anna aihetta muuhun, kahdeksan haastatteluissa valittua opiskelijaa saavat opiskelupaikan maalis-toukokuussa järjestettävälle kliiniselle työssäoppimisjaksolle. Myös testiin osallistuneet varahenkilöt saavat palautteen omasta soveltuvuudestaan. Valintatyöryhmä tekee lopullisen päätöksensä pe 9.10.2015 mennessä, jonka jälkeen tuloksesta ilmoitetaan kaikille hakijoille. (Hakijoiden kannattaa merkitä jo tässä vaiheessa edellä mainitut haastattelu- ja testipäivät kalenteriinsa.)

Opintojakso on osa Sielunhoidon soveltavia opintoja (2424300, 20 op), ja se tarjoaa teoriaopintojen ja työssäoppimisen välityksellä mahdollisuuden tutustua sielunhoidon erityistehtäviin. Työssäoppimisjakso toteutuu siten, että opiskelijat työskentelevät ohjausryhmissä tai itsenäisesti Joensuun sairaaloissa viikoittain ma-to klo 9-16 ajalla 16.3.-11.5.2016.

Tarkemmat tiedot löydät oheisista liitteistä, joista
Sairaalajakson-toteutussuunnitelma-2016 kertoo yksityiskohtaiset tiedot opintojakson toteutuksesta  ja  SH-soveltavien_OPS_2014 kuvaa tavoitteet ja suoritustavat.

Lisätietoja:
Heikki Salomaa, p. 050 5708686 sekä heikki.salomaa(at)uef.fi
yliopistonlehtori

Tietoja Heikki Salomaa

Elokuun alusta 2009: Joensuun teologisen tiedekunnan ja 1.1.2010 lähtien Itä-Suomen teologian osaston läntisen teologian soveltavien opintojen yliopistonlehtori. Tätä ennen olen toiminut seurakuntapappina Liperissä ja Mikkelissä sekä oppilaitospappina, rekisterinjohtajana ja yhteisen seurakuntatyön johtajana Joensuun ev.-lut. seurakuntayhtymässä. Väitöskirja (2007) Minustako papiksi? Soveltavia opintoja suorittava teologian opiskelija papin ammattikuvan ja identiteettinsä rakentajana. Joensuu.
Kategoria(t): Papin ammattitaito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *