Mistä löytyy Suomen paras harjoitteluseurakunta?

Kirkon koulutuskeskus, Seurakuntaopisto ja Diakonia-ammattikorkeakoulu ovat 26.4.2012 käynnistäneet hankeen, jossa etsitään maan parasta harjoitteluseurakuntaa. Tavoitteena on nostaa esille niitä kysymyksiä, jotka vaikuttavat onnistuneen työssäoppimiskokemuksen syntymiseen.

Olet mahdollisesti osana teologian opintojasi suorittanut kirkon virkaan vaadittavat soveltavat opinnot ja sen välityksellä tutustunut yhteen työssäoppimisseurakuntaan. Voisiko kilpailun voittajaseurakunta ollakin joku Joensuun soveltavien opintojen yhteistyökumppani? Kenties juuri se, josta sinulla on kokemusta?

Millä perusteella näin voisi olla? Tämän selvittämiseeksi pyydän sinua vastaamaan oheiseen kyselyyn, jossa muutamalla kysymyksellä kartoitetaan harjoittelun/työssäoppisen puitteiden ja ohjauksen toimivuutta.

http://elomake.joensuu.fi/lomakkeet/4252/lomake.html

Kokoan kyselyn vastaukset ja lähetän ne kilpailuun.

Parhaan harjoitteluseurakunnan valinnassa otetaan huomioon koko työyhteisön pitkäjännitteinen toiminta harjoittelujen organisoimisessa, hyvät ja koulutetut ohjaajat, paikkojen tarjoaminen eri alojen opiskelijoille, asunnon yms. sosiaalisten asioiden hyvä järjestäminen tarvittaessa, opiskelijapalaute, tiivis yhteistyö oppilaitosten kanssa jne.

Voittaja julkistetaan Seurakuntaopiston kampusalueen puutarhajuhlasssa 21.8.2012. Palkinnon tulee ojentamaan arkkipiispa Kari Mäkinen.

Kilpailuun voit osallistua myös suoraan lähettämällä oman viestisi sen järjestäjille. Kilpailuun saavat lähettää vastauksia oppilaitokset, hiippakunnat ja opiskelijat. Vastausten tulee olla perillä  31.5.2012 mennessä  osoitteella Kirkon koulutuskeskus, Järvenpääntie 640S, 04400 Järvenpää tai sähköpostilla (os. kari.kopperi@evl.fi).

Tietoja Heikki Salomaa

Elokuun alusta 2009: Joensuun teologisen tiedekunnan ja 1.1.2010 lähtien Itä-Suomen teologian osaston läntisen teologian soveltavien opintojen yliopistonlehtori. Tätä ennen olen toiminut seurakuntapappina Liperissä ja Mikkelissä sekä oppilaitospappina, rekisterinjohtajana ja yhteisen seurakuntatyön johtajana Joensuun ev.-lut. seurakuntayhtymässä. Väitöskirja (2007) Minustako papiksi? Soveltavia opintoja suorittava teologian opiskelija papin ammattikuvan ja identiteettinsä rakentajana. Joensuu.
Kategoria(t): Papin ammattitaito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *